Magunkról

A H-ION Kft-t olyan tapasztalt kutatókból és mérnökökből álló csapat alkotja, akik a megszokottól eltérően, innovatív módon, rendszerszemlélettel és határterületi tudományos képzettséggel vizsgálják a problémákat.

Tevékenységünk egyrészt anyagtudományi alap- és alkalmazott kutatásokból áll, amelyekre alapozva új anyagcsaládot, technológiát, eljárást hozhatunk létre. Másrészt fejlesztési tevékenységből vegyipari, gépészeti területen. Csapatunk releváns szakterületi kompetenciáit, kreatív problémamegoldó szemléletét külső K+F+I megbízásaink, tudományos-műszaki partneri együttműködéseink is bizonyítják. Ehhez a tevékenységünkhöz szervesen kapcsolódik a kutatás-fejlesztési pályázatokon való részvétel is.

Másik, mára nem kevésbé hangsúlyos tevékenységünk – részben a saját forrásból, évek óta módszeresen folytatott kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységünk eredményeként – labor és félüzemi méretű, egyedi vagy kisszériás áramlásos kémiai, valamint vegyipari berendezések, technológiák tervezése, fejlesztése, gyártása. Vegyipari, kémiai és áramlásos kémiai területen több saját fejlesztésü reaktor családdal, sőt reaktortípusokkal, fecskendőpumpával rendelkezünk.

A H-ION Kft. alapítói, vezetői és dolgozói elkötelezettek a tudományos és műszaki fejlesztések iránt. Cégünk hírnevének, piaci pozíciójának fenntartását és erősítését megbízható, magas színvonalú, minőségi munkavégzés és hatékony minőségirányítás garantálja. Kiemelt fontosságot tulajdonítunk a céljaink elérését biztosító minőségpolitika és vállalati kultúra folyamatos fejlesztésének. Hiszünk a gondolat teremtő erejében, a kreatív ötletek létjogosultságában, a folyamatos innováció szükségességében. Hiszünk abban, hogy a tudományos-technológiai ötleteinkből módszeres kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység révén egy nemzetközi sikerek elérésére képes vállalatot építhetünk.
Nem utolsósorban pedig hiszünk abban, hogy egy cég valódi értékét nem a részvények árfolyama, hanem a benne együtt, egymásért dolgozó emberek jelentik.

Menedzsment

Gencsi László
Gencsi László
Ügyvezető igazgató
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent vestibulum molestie lacunon ummy hendrerit mauris.
Czafik Zoltán
Czafik Zoltán
Operatív igazgató
Temesi Ottó
Temesi Ottó
Kutatás-fejlesztési igazgató
Boros Zoltán
Boros Zoltán
Kémiai üzletág vezető
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent vestibulum molestie lacunon ummy hendrerit mauris.

Fő célkitűzéseink

 • megoldás centrikus, széleslátókörű problémakezelés és szolgáltatásnyújtás anyagtudományi területeken
 • új technológiák, eljárások és anyagok kutatása, fejlesztése, valamint bevezetése
 • az új anyagtudományi eredmények alkalmazása ipari, mezőgazdasági és technológiai problémákra
 • környezettudatos és hatékony energiafelhasználás megvalósítása és alkalmazása
 • a fiatalok érdeklődésének természettudományos és mérnöki irányba történő terelése (mentorálás, pályakezdők alkalmazása, előadások)
 • ezek eredményeképpen ÚJ MUNKAHELYEK teremtése

Úgy gondoljuk, hogy az anyagtudományi kutatási és fejlesztési terület ma hazánk kitörési pontjai közé tartozik, hiszen a világ összes kutatási területben közel 70 %-os részarányt képvisel. Legjobb tudásunk szerint, megoldás centrikus szemlélettel állunk partnereink anyagtudományt igénylő problémáihoz. Ezt nem csupán munkának tekintjük, hanem egyben elhivatottságnak is. Kapcsolataink széleskörűek, így több együttműködésben is részt veszünk, legyen szó egyetemről, kutatási intézményről vagy ipari partnerről. A kutatás-fejlesztésben elért eredményeinkre építve, középtávon elfogadott céljaink közé tartozik a kis szériás üzemszerű termelés elindítása is.

Az ötlettől

a megvalósításig

0%
Kutatás
0%
Fejlesztés
0%
Gyártás

Minőségpolitika

Vállalkozásunk tulajdonosai és vezetői piaci stratégiaként a kutatás-fejlesztési eredményeinkre épülő egyedi és kisszériás gyártást határozták meg. Ennek keretében hazánk és Európa meghatározó vállalatai számára kívánunk speciális, piacon be nem szerezhető berendezéseket gyártani.

A piaci stratégia megvalósításának feltételei:

 1. Maximális rugalmasságú, kiemelt minőségű és megkérdőjelezhetetlen megbízhatóságon alapuló vevőkapcsolat
 2. Belső működési hatékonyságunk folyamatos vizsgálata és fejlesztése
 3. Az innovatív, maximális minőséget szem előtt tartó és optimális hatékonyságra törekvő vállalati kultúra kialakítása.

A stratégia megvalósítás kiemelkedő eleme az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer működtetése és eredményességének folyamatos fejlesztése.
Mindezen célok elérése érdekében vezetőink mindent megtesznek, hogy

 1. Belső kommunikációjuk és tetteik példaként mutassák elkötelezettségüket a minőségirányítás és az MSZ EN ISO 9001:2015 Minőségirányítási Rendszer iránt.
 2. Tevékenységükkel folyamatosan fejlesszék kollégáink ezirányú elkötelezettségét
 3. Bemutassák a MIR fejlesztésében rejlő lehetőségeket és potenciális eredményeket
 4. A vállalkozás kifelé irányuló kommunikációja tükrözze szemléletüket a Minőségirányítás fontosságának tekintetében.
 5. Hangsúlyosan megjelenítsék a mindennapi munkájuk során a vevői igények maradéktalan kielégítésének fontosságát

Ennek érdekében a Minőségpolitikát megjelenítik a vállalkozásunk honlapján, évente, illetve szükség szerint Vezetőségi felülvizsgálaton értékelik a Minőségirányítási rendszer működését és minőség célok megfogalmazásával biztosítják a fejlesztés lehetőségét.
Mindezek megvalósítása érdekében biztosítják a szükséges erőforrásokat.